Wat speelden kinderen 100 jaar geleden? Er werden vroeger veel gezelschapsspellen gespeeld, zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet, of bijvoorbeeld kaartspellen. Ook werd er veel buiten gespeeld: hoela-hoep, touwtje springen, tollen, zaklopen, op stelten lopen en nog veel meer. Wat speel jij als je buiten gaat spelen? En welke spellen kun je binnen doen als je geen electriciteit hebt? (En ook geen accu/batterijen!)

 

De opdracht

Ga deze week thuis op zoek naar een spel dat je kunt spelen zonder electriciteit. (En ook zonder accu of batterijen!) Bijvoorbeeld een bordspel of kaartspel. Het kan ook een spel buiten zijn. Vraag aan je ouders wat zij vroeger speelden, thuis of op het schoolplein. Kies een spel uit en speel dit samen met de andere mensen in je huis. Maak een foto waarop jullie samen het spel aan het spelen zijn.

Stuur de foto naar:

Simone van Groenestijn
E-mail: info@crea.computer
WhatsApp: 06 23 76 43 95

De foto’s worden verzameld op de website van dit project.

Als je NIET wilt dat je foto op de website komt, maak dan een foto waarop geen mensen herkenbaar te zien zijn. Maak een foto van alleen het spel, met bijvoorbeeld alleen handen erbij, of zorg ervoor dat de mensen op de foto onherkenbaar zijn. Je hoeft niet zelf in beeld te zijn, als het spel maar te zien is dat jullie aan het spelen zijn.

Als je een foto naar Simone verstuurd geef je daarmee toestemming dat die foto op de website mag komen. Als je niet wilt dat de foto op de website komt, stuur dan een andere foto!

Stuur ook meteen je Scratch-gebruikersnaam door als je dat nog niet gedaan had!

Les 4a – Spellen en spelen 100 jaar geleden