Om vanuit huis te kunnen werken met Scratch heb je een eigen Scratch account nodig. Je kunt op de website van Scratch zelf een eigen account aanmaken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dat doet. Als het goed is hebben jullie tijdens de eerste les in de klas al een eigen account aangemaakt. Onthoud je Scratchnaam en je wachtwoord goed! Je hebt deze gegevens iedere les weer nodig.

Stuur een bericht aan je juf of aan Simone van Groenestijn (via mail: info@crea.computer of WhatsApp: 06 23 76 43 95) met daarin je Scratch-gebruikersnaam.

Je eigen Scratch account aanmaken:

 • Ga naar de website van Scratch.
 • Klik rechtsbovenaan op “Word Scratcher”
 • Bedenk een gebruikersnaam.
  Gebruik niet je eigen voornaam+achternaam
 • Wees je ervan bewust dat anderen jouw gebruikersnaam kunnen zien!
  Denk goed na welke naam je gaat gebruiken op Scratch:
  – Kies een naam die je makkelijk kunt onthouden, dus niet bijvoorbeeld: Lilliy2543829302
  – Kies een serieuze naam, dus niet bijvoorbeeld: drolletje
  – Kies een naam die je over een paar jaar, als je op de middelbare school zit, ook nog kunt gebruiken, dus niet bijvoorbeeld: mamaislief
  – Gebruik niet de naam van iemand anders.
  – Alleen je voornaam met iets ervoor of erachter kan eventueel wel, bijvoorbeeld: Luukiscool of GamerLuuk
  – Het is handig om dezelfde gebruikersnaam te gebruiken die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor Minecraft, Roblox, Instragam, TikTok, enz. Mensen leren je dan kennen onder deze naam.
 • Vul het formulier in. Koppel de Scratch account aan je e-mail adres of aan het e-mail adres van je ouders.
 • Je krijgt een e-mail van Scratch. Ga naar je e-mail programma, open de mail van Scratch en klik op de knop “Bevestig mijn e-mailadres” of “Confirm my email address”.

Je kunt nu aan de slag in Scratch. Als je project klaar is, kun je op DELEN klikken. Dan kan je juf of meester ook zien wat je gemaakt hebt. Let er op dat je je project altijd een TITEL geeft. Succes!

Zoek de e-mail op die je hebt gekregen van Scratch en klik op de link in de mail. De mail van Scratch ziet er ongeveer zo uit:

Les 1 – Een eigen Scratch account